I draw Rotterdam

We starten in de lente!

Het eerste wat je moet weten is: Je hebt geen tekenervaring nodig! I draw Rotterdam is geschikt voor elk tekenniveau. Ik help je. Ik geef advies en laat makkelijke en wat moeilijkere opties zien.

 

Wat we gaan doen

In Rotterdam lopen we ongeveer 2,5 kilometer. We zitten en staan op verschillende mooie plekjes om je eigen persoonlijke grote ‘Groetjes-uit-Rotterdam- ansichtkaart’ te tekenen. Ontdek de stad op een andere manier. Niet alleen rondslenteren, maar even zitten (of staan) om te tekenen wat je ziet. Een relaxte ervaring in een levendige stad.

We beginnen met een Polaroid van jou en plaatsen deze in het midden van een vel papier van A4 formaat. Rondom de Polaroid tekenen we typische Rotterdamse items. We tekenen op een eenvoudige en snelle manier. Ik geef advies voor ‘Handlettering’ (schrijven op een mooie manier).

Uiteindelijk heb je je eigen handgemaakte ‘Groetjes-uit-Rotterdam-ansichtkaart’. Je kunt er een foto van maken voor op social media, je kunt het op de post doen of thuis ophangen als herinnering aan je middagje tekenen in Rotterdam.

 

Waar de ervaring plaatsvindt

We bezoeken mooie plekken in het centrum van Rotterdam, bij de Binnenrotte. Er is plek om te zitten en er zijn veel elementen te zien om te tekenen. De meeste plekken hebben zon (als deze er is 🙂 ) en schaduw.

 

Startpunt I draw Rotterdam

  • We starten bij de Bibliotheek op de Hoogstraat 110. Buiten op een van de bankjes voor de hoofdingang kun je wachten.
  • Het startpunt is dichtbij station Blaak en ook dichtbij parkeergarage ‘Kiphof’.
  • Je kunt je fiets veilig achterlaten in de gratis fietsenstalling bij het station.

 

Boek op AirBnB

Kies datums om de beschikbaarheid te zien.

 

Ga je liever windmolens tekenen? Ik geef ook een tekentour in Schiedam. Dit typisch oud-Hollandse stadje, met de hoogste klassieke windmolens ter wereld, ligt op nog geen 15 minuten afstand van Rotterdam.