Over de stadstekenaar van Rotterdam

De stadstekenaar van Rotterdam

Ik teken al zo’n beetje mijn hele leven. Na mijn studie Grafisch- en Multimedia vormgeven ging ik aan de slag als game- en webdesigner. En na een uitstapje in de toeristisch-recreatieve branche (bij Het Havenmuseum), heb ik een aantal jaren als webdeveloper gewerkt. Maar de liefde voor tekenen is altijd gebleven. Daarom volg ik nu de avondopleiding Tekenkunst aan de Kunstacademie in Antwerpen en werk ik als zelfstandig illustrator, kunstenaar en stadstekenaar.

Daarnaast ben ik één van de organisatoren van de Urban Sketchers Rotterdam. Maandelijks organiseren we tekenmiddagen op verschillende plekken in Rotterdam, om zo de verhalen van onze stad te vertellen. Ook organiseer ik modelteken sessies bij mij thuis in de woonkamer.

Als sneltekenaar maak ik karikaturen en snelportretten op feesten en partijen. En als illustrator geef ik tekentours in Rotterdam en Schiedam. Tot slot verkoop ik mijn stadstekeningen, als Stadstekenaar van Rotterdam, aan particulieren en bedrijven.

 

Stijl

Je kunt mijn stijl omschrijven als organisch en vol leven, gevoel en humor. Ik vind het leuk om gebouwen en machines beestachtige of menselijke trekjes te geven. Ik hou van kleur, contrast en een grillige lijnvoering. Mijn liefde voor strips en animaties heeft mijn stijl tot slot ook beïnvloed.

 

Tentoonstellingen

Boerenzij, Tent Rotterdam (11 oktober 2019 t/m 12 januari 2020)

All you can Art 4, Kunsthal Rotterdam (1 juni t/m 29 september 2019)

Urban Sketching in Schiedam, Stichting KunstWerkt (21 juli t/m 3 augustus 2019)

Baek – Food & Drinks, Rotterdam (tot 4 mei 2019)

Stationshuiskamer, Rotterdam Centraal (permanent)

Rottiedam, Rotterdam (permanent)

Pica Pica Winterparade, Markthal Rotterdam (12 januari t/m 9 februari 2019)

Instagram

 

Kunstmarkten

Comics, Art & Beer, Rotown, Rotterdam

Swan Market, Rotterdam (zomeredities)

Montmartre aan de IJssel, Leefgoed de Olifant, Nieuwerkerk a/d IJssel (Pinksterweekend 2018 en 2019)

 

Verkooppunten

Maritiem Museum Rotterdam Museumshop

Ook reseller worden? Neem dan contact op met me. Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe verkooppunten.

 

Pers

De Schiedammer Online: Teken jouw ‘Groetjes uit Schiedam’

De Schiedammer Online: Ze tekenen je waar je bij zit

De Schiedammer Online: Alsof je door Schiedam wandelt

Pica Pica Winterparade: Marvin Dee Band en Jeffrey de Bruin

Urban Sketchers Nederland: USK interview – Jeffrey de Bruin

De Telegraaf: Kunst van de straat

Leefgoed de Olifant: Montmartre aan de IJssel veelbelovend

YouTube: Promo Montmartre a/d IJssel 20 & 21 mei 2018

“In de opgeleverde kunstwerken van Jeffrey geeft hij een nieuwe beleving aan een bestaande materie. Met de combinatie van kleur en perspectief is zijn werk geliefd onder een breed publiek. Jeffrey is zeer betrokken bij zijn opdrachten en vangt hierdoor goed de essentie in zijn artistieke werk.” – Hannah Groenwold, Vereniging van Waterbouwers